maandag, juli 18, 2005

Tientallen doden bij vliegtuigongeluk Equatoriaal-Guinea

MALABO - Bij het vliegtuigongeluk in Equatoriaal-Guinea zaterdag zijn zestig mensen om het leven gekomen. Dit heeft president Teodoro Obiang Nguema zondagavond bekendgemaakt.
Het staatshoofd verklaarde op de radio dat het Equatoriaal-Guinese volk is getroffen door de "ernstigste momenten van pijn" uit zijn hele geschiedenis en kondigde drie dagen van nationale rouw af. De meeste doden zijn jongeren en vrouwen. De slachtoffers worden maandag begraven.
Het Antonov-vliegtuig was neergestort kort na de start in de hoofdstad Malabo. Het toestel was zaterdagochtend uit Malabo vertrokken voor een binnenlandse vlucht naar Bata, maar verdween kort na de start van de radarschermen.
"Het toestel stortte neer in de buurt van Baney, 17 kilometer van Malabo", zei vice-premier Ricardo Mangue Obama in de nacht van zaterdag op zondag.
Militaire vliegtuigen lokaliseerden het wrak enkele uren na het ongeval. Het toestel was volledig uitgebrand. Een groep onderzoekers ging zondag ter plekke zoeken naar slachtoffers. Veel slachtoffers zijn door het vuur onherkenbaar verminkt of er is nauwelijks meer iets van hen over.
Honderden familieleden en vrienden van de inzittenden hebben zaterdag de hele dag op het vliegveld van Malabo gewacht op informatie over het lot van hun dierbaren. Die kwam echter maar mondjesmaat, totdat de autoriteiten 's avonds de vliegramp bevestigden.
(Bron)

Geen opmerkingen: