vrijdag, juli 22, 2005

Winschoten stopt alcoholisten in container

WINSCHOTEN - De Groningse gemeente Winschoten krijgt een speciale 'alcoholistencontainer'. In de keet kunnen rondzwervende alcoholverslaafden op hun gemak een praatje maken en een biertje drinken, aldus burgemeester J. Vlietstra van Winschoten woensdag.
Volgens de gemeente is de container bestemd voor ongeveer tien notoire probleemdrinkers die al jarenlang een bron van overlast vormen. Ze laten zwerfvuil achter, gedragen zich vervelend en mensen voelen zich door hen bedreigd, aldus de burgemeester. Ze hoopt dat de problemen voorbij zijn als de alcoholisten een eigen keet hebben.
De keet, inclusief biologisch toilet, wordt na de zomer geplaatst op het terrein van een lokale kringloopwinkel. De medewerkers van deze winkel zullen de alcoholisten ook enigszins begeleiden. Vlietstra verwacht niet dat het een probleem zal worden de alcoholisten de container in te krijgen. "Ze hebben vooraf aangegeven behoefte te hebben aan een eigen plek", laat ze weten. Bovendien mogen de probleemdrinkers de keet zelf inrichten met spullen uit de kringloopwinkel.
De container is alleen toegankelijk tijdens de openingstijden van de winkel. De gebruikers moeten wel zelf hun bier meenemen.
(Bron)

Geen opmerkingen: