vrijdag, september 18, 2009

Agenten gewond door rellen in Brussel

BRUSSEL - Zeker negen politieagenten en een cameraman zijn donderdagavond gewond geraakt tijdens ongeregeldheden in Brussel.
In het westelijke deel van de Belgische hoofdstad zochten groepjes relschoppers de confrontatie met de politie, nadat die in de vooravond een 14-jarige jongen had aangehouden. Dat meldden media in Belgiƫ.
Woedende familieleden van de tiener kwamen verhaal halen bij een politiebureau en begonnen dat op een gegeven moment met stenen te bekogelen. Later groeide de groep aan tot meer dan zestig mensen.
Een agent werd hard in het gezicht geslagen, een andere kreeg een steen tegen zijn been. Een cameraman van een nieuwszender werd eveneens aangevallen. Hij verloor zijn opnameapparatuur en raakte lichtgewond. Niemand raakte zwaargewond.
De onrust verspreidde zich in de loop van de avond naar straten in de omgeving. De politie zette ongeveer honderd manschappen, twee waterkanonnen en een helikopter in om de situatie weer onder controle te krijgen. Verschillende ruiten van winkels in de omgeving werden vernield door de relschoppers.
Vijf personen zouden zijn aangehouden door de politie. De 14-jarige werd gearresteerd nadat hij de politie al dagenlang had geprovoceerd.
(Bron)

Geen opmerkingen: