donderdag, september 17, 2009

Incestschandaal schokt Australië

MELBOURNE - Australië is in de ban van een incestschandaal. Een man verkrachtte zijn dochter dertig jaar lang en verwekte zeker vier kinderen bij haar, zo meldde de krant The Herald Sun.
Het Australische dagblad stelt op basis van bronnen binnen de politie dat de verdachte begon met dagelijkse verkrachtingen toen zijn dochter elf jaar oud was.
Alle kinderen uit de incestrelatie werden geboren in ziekenhuizen in de stad Melbourne, in de zuidoostelijke staat Victoria.
Een van de kinderen zou kort na de geboorte overleden zijn, als gevolg van ernstige gezondheidsproblemen. De andere kinderen kampten na hun geboorten ook met afwijkingen.
Op de geboortecertificaten stonden geen vaders vermeld. De politie kwam de zaak in februari op het spoor, nadat de dochter zich had gemeld met informatie over de daden van haar vader.
Ze had daar zo lang mee gewacht omdat de man dreigde haar, haar moeder en haar kinderen te vermoorden als ze hem zou aangeven. Na zijn arrestatie ontkende de man aanvankelijk schuldig te zijn aan enig strafbaar feit, maar DNA-onderzoek heeft inmiddels uitgewezen dat hij de vader is.
De dochter, haar vader en moeder en drie kinderen zouden tot 2005 allemaal in hetzelfde huis hebben gewoond. De dochter en de drie overgebleven kinderen zijn ondergebracht in een opvanghuis.
Op last van de rechtbank in Melbourne zijn geen nadere details bekendgemaakt over de verdachte. Het zou gaan om een man die ouder is dan zestig jaar.
De zaak vertoont gelijkenissen met eerdere incestschandalen in Oostenrijk en in de Verenigde Staten. De Oostenrijker Josef Fritzl werd veroordeeld tot levenslang omdat hij zijn dochter 24 jaar gevangen hield en zeven kinderen bij haar verwekte. Hij kreeg levenslang.
In de Amerikaanse staat Californië kwam eind augustus de zaak aan het licht van Philip Garrido, die zijn slachtoffer Jaycee Lee Dugard op 11-jarige leeftijd ontvoerde en achttien jaar als seksslaaf gevangen hield. Garrido verwekte zeker twee kinderen bij Dugard.
De rechtszaak tegen de Australische verdachte begint in november.
(Bron)

Geen opmerkingen: