vrijdag, september 18, 2009

SP bewerkt 'Doe Maar' tegen hogere AOW

DEN HAAG (ANP) - De SP zet in de strijd tegen de verhoging van de AOW-leeftijd naar 67 jaar een nieuw wapen in. De partij is vrijdag een mediacampagne begonnen met het nummer '65 jaar, trillend op mijn benen', een bewerking van '32 jaar (Sinds een dag of twee)' van popgroep Doe Maar.
Onder anderen Thé Lau, Henny Vrienten en SP-fractieleider Agnes Kant werkten mee aan de bijbehorende clip. De SP zal mensen via onder meer radiospotjes oproepen een volkspetitie te tekenen tegen een hogere AOW-leeftijd. ,,Wat de SP betreft blijft 65 gewoon 65.''
(Bron)

Henny Vrienten is inmiddels 61, Thé Lau is 57.
Ik vind het ingewikkeld, die leeftijd. Ik begrijp niet waarom mensen die graag door willen en kunnen werken, op hun 65e moeten stoppen. Tegelijkertijd snap ik niet dat mensen met een zwaar beroep door moeten werken tot hun 65e, terwijl veel jongeren niet aan de bak komen.
Zou er een constructie mogelijk zijn zoals het levensloopsparen waarbij je fiscaal gunstig kunt sparen zodat je eerder kunt stoppen dan wel tegen je pensioen aan deeltijd kunt gaan werken?
Met gedwongen pensioen gooi je in sommige gevallen bakken ervaring, kennis en kunde weg. Stel dat mensen boven leeftijd x (afhankelijk van het soort beroep) tegen hetzelfde salaris of via zo'n fiscale regeling drie in plaats van vijf dagen blijven werken, en minstens een deel besteden aan begeleiding, training, opleiding van jongeren?
Een professor kan best langer doorgaan waarschijnlijk, een bouwvakker meestal niet. Waarom gelden voor hen dan dezelfde regels?

Geen opmerkingen: