'Soupnazi’ verstopte miljoen dollar in tuin
AMSTERDAM - De 'Soupnazi', één van de bijnamen van de hacker die achter twee recorddiefstallen van creditcardaccounts in de VS zat, heeft een deel van de buit in zijn tuin begraven.
Amerikaanse politie en Justitie hebben ontdekt dat de 28-jarige Alberto Gonzalez in de achtertuin van zijn huis in Miami een miljoen dollar in contanten had begraven.
Dat meldde Webwereld.nl maandag op haar website.
De hacker was verantwoordelijk voor de TJX-kraak en de Heartland-kraak, de grootste diefstal van creditcardgegevens. Hij zit al sinds 2008 vast, in afwachting van rechtszaken.
Gonzalez was al in staat van beschuldiging gesteld voor de eerste kraak en heeft nu formeel schuld bekend in de eerste zaak. Eerder had de hacker al in gesprekken met openbaar aanklagers schuld bekend.
De miljoen dollar die is gevonden is slechts een gedeelte van de totale buit. De hacker heeft in totaal 2,7 miljoen dollar verdiend aan zijn digitale inbraakklussen.
Er lopen drie verschillende zaken tegen hem, elk met aanklachten voor diverse overtredingen waaronder computerinbraak.
Een zaak loopt bij de rechtbank in Boston en is voor het hacken van de computernetwerken van TJX, Barnes & Noble, OfficeMax en andere bedrijven.
Een andere zaak loopt in Brooklyn en is voor het hacken van betalingssystemen bij restaurantketen Dave & Busters. De derde zaak loopt in New Jersey voor het hacken van de servers van creditcardverwerker Heartland Payment Systems en vier gelieerde bedrijven.
Gonzalez gebruikte de avatar 'soupnazi' naar een karakter uit Seinfeld.
In alle gevallen zijn miljoenen creditcardaccounts, en ook gegevens van pinpassen buitgemaakt.
De opbrengsten van de diefstallen zijn inmiddels verbeurd verklaard, net als zijn appartement in Miami, een BMW 330i uit 2006, een diamanten ring en vier Rolex-horloges. Eerder zijn al wapens en geldtelmachines in beslag genomen.
Zijn advocaat stelt echter dat een ander de leider was van de Heartland-kraak. Daarbij is het nieuwe recordaantal van 130 miljoen creditcardaccounts buitgemaakt. Volgens de aanklacht voor die meest recente klus was G. ook het brein achter die digitale inbraak.
De hacker hangt hoe dan ook gevangenisstraffen van 15 tot 25 en 20 jaar boven het hoofd voor de twee zaken waarin hij nu schuld bekent. Die straffen zouden dan wel tegelijk lopen.
Een uitspraak staat gepland voor begin december. Ironisch genoeg is de meesterhacker een voormalige informant van de Secret Service. Hij heeft meegewerkt aan een onderzoek naar fraude met betaalpassen.
(Bron)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten