vrijdag, september 18, 2009

Niet-handsfree bellen harder aangepakt

LELYSTAD - De politie wil het niet-handsfree bellen onder automobilisten uitbannen. Dat stelt korpschef Bert Wijbenga vrijdag in het AD. In de Raad van Korpschefs is Wijbenga belast met verkeerszaken.
Iedere agent die iemand met zijn mobiel achter het stuur ziet zitten, moet vanaf volgend jaar direct een bon van 150 euro uitschrijven. "Niet elke agent doet dat nu", stelt Wijbenga. "We gaan het veel steviger aanpakken."
Niet-handsfree bellen in de auto is sinds 2002 strafbaar. Jaarlijks worden er ongeveer 100.000 bonnen uitgeschreven voor autobellers zonder oortje of carkit. "Toch wordt er nog massaal achter het stuur gebeld", aldus Wijbenga in het AD.
"We kunnen dit gedrag pas uitbannen als we het zwaar ontmoedigen. Dat gaat niet met louter verkeerspolitie. Dat moeten we met z'n allen doen."
De korpschef verkeerszaken is bang dat als het massaal handsfree bellen niet wordt aangepakt er meer ongeoorloofd weggedrag komt. "Wie twintig keer wegkomt met mobiel bellen zonder handsfreeset, denkt de volgende keer dat hij ook gerust 160 kilometer per uur kan rijden."
(Bron)

Sta je als voetganger voor het stoplicht te wachten, op de weg staan een rode auto en een witte touringcar naast elkaar. Je kijkt naar de buschauffeur die niet handsfree belt (geen bloemetjeskandidaat ;p), en je ziet dat de automobilist het ook ziet. Die kijkt naar jou en schudt op tss, tss-manier z'n hoofd. Waarop jij gebaart: 'Maar jij hebt je gordel niet om!' en de automobilist ineens nogal goed bij z'n auto kleurt.
Het gemotoriseerd verkeer mag rijden, en als de weg leeg is, loop je door rood.
Wie zonder zonde is...

Geen opmerkingen: