donderdag, september 17, 2009

Schwalbes herkenbaar voor scheidsrechters

LONDEN - Scheidsrechters kunnen aan de lichaamshouding van een voetballer zien of ze een schwalbe maken. Volgens Brits onderzoek is een 'fopduik' met name te herkennen aan armen die de lucht ingaan en een vooruitgestoken borstkas.
Psycholoog Paul Morris heeft naar aanleiding van zijn studie een handboek voor scheidsrechters gemaakt om overdreven valpartijen te herkennen.
Spelers die een strafschop proberen te versieren, schudden hun lichaam vaak op plekken waar ze helemaal niet geraakt worden.
De meeste aanstellers rollen na het vallen nog een paar keer door op de grond. Een ander kenmerk van een schwalbe is nog een paar meter doorlopen en daarna pas naar de grond gaan.
Tijdens het onderzoek probeerden dertig voetballers de vijftig aanwezige waarnemers te misleiden. De meest voorkomende actie was de zogenaamde 'boogschutter' waarbij twee armen direct de lucht ingaan en de borst vooruit gaat.
''Normaal gesproken gaan je armen naar beneden om de val op te vangen of naar de zijkant om in balans te blijven'', aldus Morris.
(Bron)

Geen opmerkingen: