woensdag, september 16, 2009

Klopjacht op gevluchte topcrimineel

AMSTERDAM - Politie en justitie zijn een internationale klopjacht begonnen op de uiterst beruchte Turk Saban Baran (38).
De extreem gewelddadige crimineel vluchtte nadat het gerechtshof in Arnhem hem onverwachts enkele dagen vrijaf gaf vanwege 'persoonlijke omstandigheden', zo meldt de Telegraaf woensdag. Hij kreeg vorige week een paar dagen verlof om bij zijn vriendin te kunnen zijn.
Justitie tekende onmiddellijk bezwaar aan tegen deze verlofregeling, vanwege het uitzonderlijke vluchtgevaar. De topcrimineel verdween vrijwel onmiddellijk.
De crimineel is het middelpunt in een onderzoek naar ernstige mishandeling van vrouwen. Samen met zijn broers onderhield hij een heel netwerk in de rosse buurten van Nederland. Opvallend detail hierbij was dat hij de onderdrukte vrouwen bij wijze van brandmerk tatoeƫerde.
De man werd vorige zomer bij de rechtbank in Almelo veroordeeld tot 7,5 jaar cel.
De Nationale Recherche sluit ondanks alles niet uit dat Baran in Nederland is ondergedoken. De recherche heeft Europese arrestatiebevelen laten uitgaan, naar onder meer alle landen op de Balkan en Turkije.
(Bron)

Geen opmerkingen: