donderdag, september 17, 2009

Vakbonden tegen hoge hakken op het werk

AMSTERDAM - Britse vakbonden hebben dinsdag een motie goedgekeurd die het verplichten van het dragen van hoge hakken op het werk verbiedt. Zo melden diverse Britse media.
Lorraine Jones, van de vereniging voor pedicures en chiropodisten, is de indiener van de motie. Veel vrouwen, zoals stewardessen en verkoopsters, worden verplicht tot het dragen van hoge hakken.
Jones ziet in haar werk veel klachten als gevolg van het dragen van hakken. “Bij elke stap staat er zeven keer meer druk op de bal van de voet.” Dat leidt niet alleen tot zere voeten, maar ook tot pijn in knieĆ«n en rug.
In Groot-Brittanniƫ gaan er volgens Jones elk jaar twee miljoen arbeidsdagen verloren als gevolg van de problemen die zijn ontstaan door het dragen van hoge hakken. Zij vindt dat vrouwen in ieder geval de keuze moeten hebben om platte schoenen te dragen.
Alle vakbonden stemden in met het voorstel op een universiteitsvakbond na, die vreest dat de bonden door de maatregel als anti-modepolitie zouden worden aangezien.
(Bron)

Geen opmerkingen: