donderdag, september 17, 2009

Vooral vrouwen werken harder door crisis

AMSTERDAM – Vier op de tien vrouwen zijn sinds de economische crisis harder gaan werken. Tweederde van deze groep neemt zelfs spontaan meer overuren voor haar rekening. Dat blijkt uit Belgisch onderzoek van SD Worx, waarover Express donderdag bericht.
Ook mannen gaan harder werken, maar met 29 procent blijven zij achter bij de dames. Mannen nemen ook minder snel overuren op zich, tenzij ze dat gevraagd wordt door de werkgever. Dit wordt ietwat gecompenseerd door werknemers in kleinere ondernemingen, waar 45 procent zegt harder te zijn gaan werken.
Overigens kampen sommigen met een tegenovergesteld effect. 7 procent is door de economische malaise zo ontmoedigd geraakt dat zij juist minder hard hun best doen.
Een op de drie werknemers vreest voor zijn baan. In de privé-sector loopt dit zelfs op tot 42 procent.
(Bron)

Vrouwen voelen zich te verantwoordelijk denk ik. En: als er domweg te veel werk is, zorg dan maar dat er extra personeel komt. Als dat niet kan, kun je ook niet alle werk doen, zo simpel is dat. (Zei degene die ook weleens 60 uur per week werkte waarvan 1/3 onbetaald - maar dat was omdat ik dat werk zo vreselijk leuk vond. Later ontdekte ik wel dat het hoe dan ook niet goed voor me was...)

Geen opmerkingen: