woensdag, september 16, 2009

Wilde staking buschauffeurs na steekpartij

AMSTERDAM - Een deel van de chauffeurs van busmaatschappij Connexxion in Woerden en Wijk bij Duurstede heeft woensdagochtend geweigerd uit te rijden. Dat liet een woordvoerder van het busbedrijf weten.
De wilde staking volgde, nadat vrijdag in Breukelen een buschauffeur was neergestoken. Vanaf acht uur gingen de chauffeurs weer aan het werk. Dat gebeurde na overleg met operationele managers. De ondernemingsraad distantieerde zich van de acties.
Volgens de woordvoerder van Connexxion deden twee actievoerders in Woerden de poort op slot, waardoor daar de bussen niet weg konden.
In Wijk bij Duurstede gingen tien of elf man in staking. In totaal stonden zestig bussen stil. Daardoor reed het openbaar vervoer in het gebied ten zuiden en zuidwesten van de stad Utrecht zeer onregelmatig tot helemaal niet.
Een deel van de chauffeurs eiste aanvankelijk een gesprek met de landelijke directie. Ook willen ze veiligheidsmaatregelen zoals schermen rond de chauffeursplaats.
De woordvoerder zegt dat over de veiligheidsproblemen al wordt overlegd in de taskforce die gaat over veiliger openbaar vervoer. Daaraan doen onder meer de vakbonden, politie en justitie mee.
(Bron)

Geen opmerkingen: