zondag, juni 13, 2010

Leider netwerk kindermisbruik aangehouden

BOGOTA - De politie in Colombia heeft op de luchthaven van de hoofdstad Bogota een kinderchirurg aangehouden die ervan wordt verdacht dat hij een bende leidt die zich aan seksueel misbruik van kinderen schuldig maakt.
De Colombiaan stond op de internationale opsporingslijst van Interpol.
Volgens de politie werd de man aangehouden, toen hij uit India terugkeerde. Bij een doorzoeking van de woning van zijn ouders werden 183 albums en honderd video's ''met miljoenen beelden met een pornografische inhoud'' in beslag genomen.
Het onderzoek naar de bende heeft vijf jaar gevergd. Rechercheurs uit Spanje, Brazilië, Australië, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Colombia werkten erin samen.
Zij maakten gebruik van een uiterst verfijnd computerprogramma om de man te identificeren. Hij had namelijk op de beelden zijn gezicht gewist.
Met het programma kon ook worden vastgesteld dat sommige kinderen leerlingen van een school in de Colombiaanse stad Baranquilla waren.
De kinderchirurg opereerde niet alleen kinderen, maar was ook leider van een scoutinggroep. Van beide functies zou hij gebruik hebben gemaakt om met potentiële slachtoffers in contact te komen.
(Bron)

Geen opmerkingen: