vrijdag, december 26, 2003

Amerikaanse ambassade afgesloten

DEN HAAG - Een anti-terreureenheid is aan het begin van de nacht van donderdag op vrijdag de Amerikaanse ambassade in Den Haag binnengegaan. Dat gebeurde nadat de politie donderdag aan het eind van de avond alle toegangswegen naar de ambassade had afgesloten. Om 1.00 uur werd de veiligheidsactie beëindigd.
Toen de eenheid de ambassade binnenging waren twee ladderwagens van de brandweer aanwezig. Agenten gingen ook het dak op. Er hing een helikopter in de lucht, die de ambassade bescheen. Een woordvoerster van de politie wilde alleen kwijt dat donderdagavond om 22.00 uur een melding was binnengekomen, waarop een onderzoek is begonnen. Er werd niks gevonden, zo zei ze. In verband met het onderzoek wil de politie niets zeggen over de aard van de melding.
Het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid in Washington heeft afgelopen zondag opnieuw gewaarschuwd voor terroristische aanslagen. Tegelijk herhaalde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken de wereldwijde waarschuwing aan Amerikanen dat zij een potentieel doelwit zijn van terroristen.
(Bron)

Geen opmerkingen: