donderdag, december 25, 2003

Overspannen bewoonster veroorzaakt woningexplosie

LELYSTAD - In een flatwoning in Lelystad-Haven heeft in de nacht van woensdag op donderdag een ontploffing plaatsgevonden. De veroorzaker is vermoedelijk een 41-jarige overspannen bewoonster van de woning, liet een politiewoordvoerster weten. Bij de ontploffing vielen vier gewonden: drie brandweerlieden en een medewerker van woningbouwstichting Centrada.
De politie bevestigde het verhaal van omwonenden dat de vrouw al jarenlang voor overlast in de buurt zorgt. Zij verliet haar woning aan de Binnendijk in overspannen toestand en de politie hield haar even later aan. De woordvoerster wist nog niet de precieze oorzaak van het gaslek en de daaropvolgende ontploffing. De technische recherche voert een onderzoek uit.
De vier gewonden liepen brandwonden op en zijn naar het Zuiderzeeziekenhuis in Lelystad gebracht. Later op de ochtend zijn twee brandweermannen en de medewerkers van de woningbouwstichting voor verdere behandeling naar een ziekenhuis in Groningen gegaan. De verwondingen zijn niet levensbedreigend, zei de politiewoordvoerster.
De politie kreeg rond 04.00 uur de melding nadat iemand een gaslucht rook. De drie brandweerlieden en de medewerker van de woningbouwstichting gingen vervolgens op onderzoek uit naar een gaslek in de woning. De ongeveer zestig flatbewoners en omwonenden van het pleintje bij de flat waren toen al geëvacueerd.
Na de ontploffing ontstond een klein brandje, dat gauw was geblust. De getroffen woning en het ondergelegen huis zijn niet meer bewoonbaar. De meeste omwonenden konden donderdagochtend vroeg naar hun huis terug. Bij dertien woningen is nog zoveel water- en roetschade, dat de bewoners daarvan elders onderdak moeten zoeken. De getroffenen zijn bij familie of tijdelijk elders ondergebracht.
(Bron)

Geen opmerkingen: