maandag, december 22, 2003

Diamanten met oud papier weggegooid

APELDOORN - Ongeveer 165 mensen hebben de afgelopen weken een briljant geslepen diamant bij het oud papier weggegooid. De kostbare steentjes zaten in een brief die de Apeldoornse juwelier Johan de Boer begin december aan tweehonderd mensen stuurde, aldus De Telegraaf.
De Boer deed dit vanwege het tienjarig bestaan van zijn zaak. Hij wilde op die manier zijn vaste klanten door heel Nederland bedanken voor het jarenlange vertrouwen. Naast de tweehonderd diamanten stuurde hij ook 3.800 zirkonia's, namaakdiamanten. In de mailing zat de tekst 'Bent u de gelukkige?'. Hij nodigde de ontvangers uit om naar zijn zaak te komen om de steen op echtheid te laten controleren.
Tot zijn verbazing kwamen er echter maar een paar mensen op de oproep af. Toen De Boer vervolgens contact opnam met een aantal klanten, kreeg hij te horen dat de meesten de mailing meteen hadden weggegooid. De juwelier zegt dat hij een inschattingsfout heeft gemaakt: "Ik ben ontzettend naïef geweest. Mensen vertrouwen het niet meer als ze zoiets over de post ontvangen."
(Bron)

Geen opmerkingen: