woensdag, december 24, 2003

Zeven jaar cel en tbs voor stenigen vrouw

DEN BOSCH - De rechtbank in Den Bosch heeft de 26-jarige H. van den O. uit het Brabantse Liempde woensdag veroordeeld tot zeven jaar cel en tbs. Volgens de rechtbank is de man schuldig aan doodslag op de 28-jarige Corina Zanetti medio juni. Ook zijn de rechters bang voor herhaling als hij niet langdurig wordt verpleegd.
Hij stenigde haar en legde het slachtoffer vervolgens op het spoor in Best. Zanetti werd vervolgens overreden door een trein. Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden acht jaar celstraf en tbs met dwangverpleging geëist.
De man was de nacht voor de moord op stap geweest de vrouw, die hij in Eindhoven had opgepikt. Het was de eerste keer dat de twee elkaar ontmoetten. Ze gebruikten samen drugs, reden rond en vreeën bij het spoor in Best. Nadat Zanetti in slaap was gevallen, trok Van den O. haar kleren aan. Toen het slachtoffer dit zag, werd ze boos en ging de man door het lint. Volgens een psychiater heeft Van den O. een sterke neiging om vrouwenkleren aan te trekken, iets waarvoor hij zich diep schaamt.
Hij gooide de vrouw een klinker naar het hoofd zodat ze op de grond viel en sloeg haar nog een paar keer met een steen. Daarna sleepte hij haar naar het spoor en legde haar op de rails. Toen de trein uitbleef, legde hij het slachtoffer op een ander spoor waar de vrouw door een trein werd overreden.
(Bron)

Geen opmerkingen: