vrijdag, december 26, 2003

Veronica's Rob Out overleden

LAREN - "Mister Veronica'' Rob Out is donderdag overleden. Zijn echtgenote heeft dat vrijdag laten weten. Out, die destijds aan de wieg stond van de toenmalige radiopiraat Radio Veronica, is 64 jaar geworden. Hij was al enige tijd ziek.
Out begon 1965 bij Veronica dat toen al vijf jaar in de ether was en uitzond vanaf een schip in de Noordzee. "Hits a go go'' heette zijn eerste programma. Hij groeide uit tot een van de populairste dj's van het station en kwam later in de leiding van de organisatie.
In de jaren zeventig leidde hij de strijd van de etherpiraat voor het voortbestaan als de Nederlandse regering de radiopiraten het zwijgen op wilde leggen. In 1973 werd de Veronica Omroep Organisatie opgericht waarmee de grondslag werd gelegd voor een legale omroep aan wal.
Op 31 augustus 1974 presenteerde Rob Out zelf tussen vijf en zes 's middag het laatste uur van de zeezender. Collega's roemden vrijdag Outs doorzettingsvermogen. "Hij heeft Veronica aan de wal gebracht. Zonder hem was dat niet gebeurd'', zei collega-diskjockey Tineke de Nooy vrijdag voor het Radio 1 journaal. "Hij heeft de zender aan wal gebracht en daarna groot gemaakt,'' aldus Willem van Kooten, alias Joost den Draaier.
(Bron)

Geen opmerkingen: