zaterdag, december 27, 2003

En het vaste nieuws rond deze tijd, met altijd weer dezelfde uitslag:

Kwaliteit oliebol ver onder de maat

ROTTERDAM - De kwaliteit van de Nederlandse oliebollen is dit jaar opnieuw ver onder de maat. Dat blijkt uit de jaarlijkse nationale oliebollentest die het Algemeen Dagblad samen met het Centrum voor Smaakonderzoek heeft gehouden. Slechts een op de drie bakkers krijgt een voldoende.
De krant onderzocht oliebollen van 72 bakkers en kramen verspreid door heel Nederland. De resultaten van de test werden in de krant van zaterdag gepubliceerd. Het Centrum voor Smaakonderzoek deelde slechts 24 keer een voldoende uit. De overige 48 bakkers zakten voor de test.
In tien gevallen voldeden de oliebollen niet aan de minimale eisen van de Warenwet. Zo serveerde een kraam oliebollen die niet gaar waren en bakten verschillende andere kramen te lang door met oud vet.
De kraam van Richard Visser aan de Rotterdamse Heemraadsingel komt als beste uit de bus. Hij kreeg als enige bakker een tien voor zijn oliebollen.
(Bron)

Kweeniet, er staat hier in het winkelcentrum een kraam - vorig jaar kocht ik daar oliebollen die vrijwel net zo lekker waren als zelfgemaakte. Ik heb een open keuken, dus dan is zelf bakken niet echt een goed idee. Misschien kan ik bij vriendje bakken, en anders ga ik weer naar de kraam.

Geen opmerkingen: