woensdag, december 24, 2003

VS controleren bemanning buitenlandse vliegtuigen

WASHINGTON - Amerikaanse veiligheidsdiensten onderzoeken op basis van nieuwe informatie over mogelijke terreuraanvallen buitenlandse vliegtuigmaatschappijen op infiltratie door sympathisanten van terreurgroepen. Dat meldde The Washington Post woensdag op basis van bronnen binnen de Amerikaanse regering.
Amerikaanse veiligheidsfunctionarissen zouden de identiteit van de bemanningsleden van een aantal buitenlandse maatschappijen die op de Verenigde Staten vliegen hebben nagetrokken. Een aantal verdachte personen zou ook daadwerkelijk zijn ondervraagd. Het is niet duidelijk om welke vliegtuigmaatschappijen het gaat.
Verder zullen woensdag op ten minste een groot Amerikaanse vliegveld alle inzittenden van inkomende vluchten van Air France en uit Mexico nauwkeurig worden gecontroleerd, aldus de krant.
De Amerikaanse regering heeft dit weekeinde de alarmfase voor terreurdreiging verhoogd naar 'Oranje'. Leden van het terroristennetwerk al-Qaeda zouden van plan zijn buitenlandse verkeersvliegtuigen te kapen om die op doelen in de Verenigde Staten te storten.
(Bron)

Geen opmerkingen: