woensdag, december 24, 2003

Vrijgezelle Friese man scoort hoog bij relatiebureaus

LEEUWARDEN - Vrijgezelle Friese mannen zijn erg populair bij vrouwen die bij relatiebemiddelingsbureaus staan ingeschreven. Ook mannen uit Zeeland en van het Limburgse platteland vallen erg in de smaak.
Volgens de branche-organisatie voor relatiebemiddelinsgbureaus AVR zijn vrouwen steeds meer op zoek naar een rustige omgeving en een betrouwbare partner. Relatiebemiddelingsconsulent Y. Osinga van de Stichting Date ervaart in de praktijk dat Friese mannen gewild zijn. "Ze komen afspraken na en zijn nuchter. Ook weet je wat je aan een Friese man hebt. Vrouwen waarderen dat", aldus Osinga.
Volgens voorzitter M. Miönch van de AVR is er sprake van een trend. "Er is grote behoefte aan betrouwbaarheid en het hebben van vertrouwen in elkaar. Ook zijn vrouwen op zoek naar sociale contacten zoals die vaak in kleine dorpen voorkomen. Voorheen waren andere elementen belangrijk in een relatie.", aldus Miönch.
R. Visser van relatiebemiddelingsbureau Mens en Relatie signaleert dat het grote aantal hoog opgeleide vrijgezelle vrouwen in de Randstad mede de oorzaak is van de zoektocht naar een man op het platteland. "Dertig procent van de hoogopgeleide vrouwen in de Randstad is tussen de 30 en 35 jaar en vrijgezel. De biologische klok gaat bij ze tikken en dan is de betrouwbare Friese man erg in trek", aldus Visser.
(Bron)

Geen opmerkingen: