vrijdag, juli 08, 2005

Aanslagen zorgen voor recordhandel op beurs Londen

LONDEN - De vier bomaanslagen in Londen hebben geleid tot een explosieve toename van de handel op de effectenbeurs (LSE) van de Britse hoofdstad. Het aantal Britse aandelentransacties, schoot donderdag omhoog tot 294.348.
Dat was een record, zo heeft de LSE vrijdag bekendgemaakt. De LSE schreef het recordvolume toe aan de sterke toename van de koersbewegingen en aan handelaren die grote pakketten aandelen van de hand deden.
De omzet van Britse aandelen kwam donderdag uit op bijna 4,2 miljard stuks en vertegenwoordigde een waarde van 11,6 miljard pond (16,9 miljard euro). Een gemiddelde handelsdag kende in de laatste paar maanden een omzet van 8,4 miljard pond. In maart vorig jaar, na de bomaanslagen in Madrid, wisselden 7,2 miljard aandelen van eigenaar.
De LSE heeft de handelaren donderdagochtend gevraagd hun elektronische handelssystemen uit te zetten. "Het was een gekkenhuis", aldus een handelaar. "We moesten handmatig handelen en de telefoonlijnen raakten overbelast. Sommige investeerders werden boos omdat ze aan de telefoon op hun beurt moesten wachten en kleine beleggers belden op om koersen te horen te krijgen." Om kwart over twee donderdagmiddag (GMT) werd aan deze vorm van handel een einde gemaakt.
(Bron)

Geen opmerkingen: