donderdag, juli 07, 2005

Politie boos over ontvoerde vrijgezel

AMSTERDAM - De politie van Amsterdam is totaal niet gecharmeerd van een uit de hand gelopen vrijgezellenfeest woensdagavond. De politie kreeg aan het begin van de avond een melding binnen over een mogelijke ontvoering in Amsterdam-Zuidoost. Mensen zagen daar dat een man geboeid en met een zak over zijn hoofd in een auto werd gesleurd en belden 112.
De politie stuurde drie politiewagens en enkele motoragenten er op uit om de 'ontvoerders' te traceren, en kreeg daarbij hulp van een wagen van de Koninklijke Marechaussee. Uiteindelijk wisten agenten de auto tot staan te brengen op de Oudezijds Voorburgwal in het centrum van Amsterdam. Toen bleek het om een uit de hand gelopen vrijgezellengrap te gaan.
De vijf mannen in de auto moesten tekst en uitleg geven op het politiebureau. Vijf andere mannen die de ontvoerde vrijgezel kwamen opwachten, werden eveneens op het bureau ontboden. "Daar hebben we een pittig gesprek met de tien mannen gevoerd", aldus een woordvoerder van de politie. Na de nodige excuses mochten de feestgangers verder feesten. De politie onderzoekt wel of zij de kosten van de politie-inzet op de grappenmakers kan verhalen.
(Bron)

Geen opmerkingen: