vrijdag, juli 08, 2005

Politie zoekt in metrotunnels naar lichamen

LONDEN - Politiemensen waren vrijdagmiddag nog steeds bezig om in Londense metrobuizen, diep onder de grond, te zoeken naar lichamen en naar aanwijzingen die mogelijk leiden tot opsporing van de bommenleggers. Politiecommissaris Ian Blair sprak eerder van vijftig doden, maar het is mogelijk dat er nog meer slachtoffers bekneld zitten.
Een van de gebombardeerde metrostellen is nog niet onderzocht, omdat de tunnel eromheen op instorten staat. Blair zei evenwel dat zich geen overlevenden meer in de metrobuizen bevinden. Een anonieme agent dacht dat er nog minstens tien lichamen in de puinhopen liggen.
De reddingswerkers doen hun werk onder 'zeer zware omstandigheden', aldus Andy Hayman, van een speciale politiedienst. De mensen moeten ongedierte, door de bommen vervuilde lucht en instabiele tunnels trotseren en dan ook nog eens niet bang zijn voor een nieuwe aanslag. Een anonieme onderhoudsmedewerker wist vrijdag vlakbij de verwoeste wagon te komen. Het was er erg donker en de stank was vreselijk, zei hij.
(Bron)

Geen opmerkingen: