donderdag, juli 07, 2005

Arrestaties in zaak diamantroof

DEN HAAG - Speciale arrestatieteams van marechaussee en politie hebben woensdagochtend in Badhoevedorp en Diemen twee broers van 38 en 41 jaar aangehouden. Hun arrestatie vloeit voort uit het rechercheonderzoek naar de omvangrijke diamantroof op Schiphol in februari.
De mannen worden verdacht van "voorbereidingshandelingen met betrekking tot de handel in harddrugs", aldus een woordvoerder van de Koninklijke Marechaussee donderdag. Of de mannen ook verdacht worden van betrokkenheid bij de diamantroof, wil hij niet zeggen. "We stuitten op deze mannen in het kader van het omvangrijke rechercheonderzoek naar de diamantroof."
De arrestatie woensdagochtend rond zes uur in de ochtend is uitgevoerd door twee zwaarbewapende arrestatieteams van de BSB, de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten van de Koninklijke Marechaussee en een arrestatieteam van de politie. Tot nog toe zit er een man vast voor de diamantroof, een 39-jarige man uit Diemen. Hij werkte bij luchtvaartmaatschappij Martinair.
De gewapende roof vond plaats op 25 februari. De daders maakten voor circa 75 miljoen aan juwelen en diamanten buit. De overval, die geldt als een van de grootste uit de Nederlandse geschiedenis, vond plaats op een vrachtplatform. De daders sloegen toe toen de diamanten in een vliegtuig met Antwerpen als bestemming geladen zouden worden.
(Bron)

Geen opmerkingen: