vrijdag, juli 08, 2005

Britse pers speculeert over zelfmoordaanslag

LONDEN - In de Britse pers werd vrijdag druk gespeculeerd over de mogelijkheid dat minstens een van de vier aanslagen in de Londense metro en op een dubbeldekkerbus een zelfmoordactie was. Als het inderdaad een kamikaze-actie was, zou dat de eerste zelfmoordaanslag in Europa zijn.
De kranten citeerden ooggetuigen die in de bus een man van in de 20 hebben gezien die heel zenuwachtig was terwijl hij in een tas zat te rommelen. "Ik stond naast een jonge man die zich steeds diep over zijn tas boog", aldus een ooggetuige, die zelf vlak voor de explosie de bus had verlaten.
Ook enkele gewonden zeiden er zeker van te zijn dat het een zelfmoordaanslag was. Meerdere kranten uitten het vermoeden dat de vermeende zelfmoordenaar onderweg was naar een vierde metrostation toen het explosief ontplofte. [Dan is ie knap dom geweest want de metro lag toen al stil.]
De politie zegt geen enkele theorie buiten beschouwing te laten tijdens haar onderzoek, maar zij vindt het veel te vroeg voor speculaties over de daders. Ook na de aanslagen vorig jaar in Madrid, waardoor 191 mensen omkwamen, gingen geruchten over zelfmoordaanslagen. Uiteindelijk vond de Spaanse politie daarvoor geen bewijs.
In de Londense bus zijn zeker twee, maar vermoedelijk twintig mensen omgekomen. In totaal vielen er volgens de Britse overheid zeker 37 doden en 700 gewonden. Volgens de Daily Express zijn in totaal zeker 75 mensen omgekomen en 740 gewond geraakt.
(Bron)

Officiƫle teller staat nu op 50, waaronder 13 doden uit de bus.

Geen opmerkingen: