donderdag, juli 07, 2005

'Moslims kunnen beter thuis blijven'

LONDEN - Een grote Britse moslimorganisatie heeft alle moslims in Groot-Brittannië opgeroepen niet onnodig de straat op te gaan. De Islamic Human Rights Commission (IHRC) zei donderdag "zeer bezorgd" te zijn over aanvallen op moslims als vergelding voor de aanslagen in Londen. Die zijn volgens de BBC opgeëist door een organisatie die gelieerd zegt te zijn aan al-Qaeda.
Massoud Shadjerah van de in 1997 opgerichte IHRC zei de aanslagen af te keuren. "We adviseren moslims nu om niet te reizen en niet naar buiten te gaan als dat niet noodzakelijk is. We zijn vooral bezorgd over vrouwen die zich in dit klimaat alleen op straat begeven."
Een woordvoerder van een grote moskee in Birmingham noemde de oproep van de IHRC tegen persbureau PA "een beetje overdreven".
Hij riep de Britse overheid wel op om de antiterreurwetgeving ook na deze aanslagen met beleid toe te passen. Hij wees erop dat na de aanslagen van 11 september 2001 in de VS in Groot-Brittannië talrijke onschuldige moslims de dupe zijn geworden van antiterreurwetten. Dat heeft bij veel moslims kwaad bloed gezet.
(Bron)

En zo bereiken de radicale idioten precies wat ze willen: angst en onmacht en woede bij iedereen die niet exact zo denkt als zijzelf.

Geen opmerkingen: