donderdag, juli 07, 2005

Parkeerwachters bestelen gemeente Arnhem

ARNHEM - Twee parkeerwachters hebben in de afgelopen twee jaar opbrengsten van parkeerautomaten gestolen van de gemeente Arnhem. De parkeerwachters waren in dienst van Holding Parkeervoorzieningen, een bedrijf waaraan de gemeente het ledigen van parkeerautomaten heeft uitbesteed.
De gemeente heeft aangifte gedaan van diefstal en verduistering, aldus een woordvoerster donderdag. De twee parkeerwachters hebben bekend. Zij zijn daarop onmiddellijk ontslagen. De politie stelt een onderzoek in naar de zaak. De ontslagen medewerkers zeggen dat zij enkele tienduizenden euro's in hun zak hebben gestoken.
De gemeente kreeg een half jaar geleden argwaan, toen bleek dat parkeerautomaten soms voor enige tijd uit het centrale registratiesysteem verdwenen, zonder dat daar een aanleiding voor was. Daarop is de gemeente alle 8500 ledigingen tussen januari en juli van dit jaar gaan controleren. Daaruit bleek dat er soms sprake was van een storing, maar in een aantal andere gevallen was er niets aan de hand. Op die momenten hebben de parkeerwachters kennelijk clandestien geld uit parkeerautomaten gehaald.
(Bron)

Geen opmerkingen: