donderdag, juli 07, 2005

'Dvd-speler vervangt kleurplaat'

AMSTERDAM - Een dvd-speler voor in de auto wordt steeds populairder. De verkoop van dvd-spelers is in de eerste maanden van dit jaar spectaculair gestegen. De meeste van de apparaten worden verkocht met het oog op de vakantie, om de kinderen tijdens de reis rustig te houden. Algemeen directeur van Halfords Paul Burger zegt donderdag dat de verkoop is gestegen met 200 procent.
"Met een kleurplaat of stripboek krijg je de kinderen op de achterbank niet meer stil. Ze willen films zien", aldus Burger. Volgens Burger worden dan ook de meeste apparaten in de zomermaanden verkocht. "Het is echt een vakantieproduct." De leveranciers verwachten dit jaar 125.000 dvd-systemen te verkopen tegen 50.000 vorig jaar.
De snelle opkomst van de 'bioscoop in de auto' komt vooral door de flinke prijsdaling, zegt Jan Zwang van onderzoeksbureau GfK. Het goedkoopste systeem kost 250 euro. De 'buurmanfactor' speelt ook een rol bij het uitkiezen van een dvd-systeem. "Mensen kijken toch naar elkaar. Het valt behoorlijk op als je buurman zo'n bioscoop in zijn auto heeft", aldus Zwang.
(Bron)

Geen opmerkingen: