dinsdag, juli 05, 2005

Triatleten verzekeren zich tegen monster van Loch Ness

Triatleten beoefenen sowieso al één van de zwaarste sporten, en dan dienen ze ook nog eens verzekerd. Dat is wat er zal gebeuren met meer dan honderd atleten die later deze maand deelnemen aan de Visit Scotland Adventure Triathlon. De plaats van gebeuren verklaart alles: Loch Ness, waar het legendarische monster al meer dan eens gespot is in de al even beruchte Urquhart Bay.
Het verzekerde bedrag bedraagt tot 1 miljoen Britse pond of 1,48 miljoen euro. Verzekeringsmaatschappij NIG heeft zich borg gesteld dat bedrag uit te keren ingeval een triatleet kan bewijzen dat eventueel opgelopen verwondingen het resultaat zijn van een aanval door Nessie. Menig leek zal de wenkbrauwen fronsen, maar niet organisator David Hart. "De atleten zullen zeer opgepept en gemotiveerd zijn, met veel lawaai en rondspattend water tot gevolg. Net wat een prehistorisch monster voor het hoofd zou kunnen stoten", zegt hij.
De triatleten beginnen aan hun onderneming op 23 juli met anderhalve kilometer zwemmen in het meer van Nessie. Daarna mogen ze stoom aflaten op hun mountainbike (19 kilometer), om te eindigen met een avondloop (10 kilometer). Bij NIG geven ze toe dat "vanuit verzekeringsperspectief het om een zeer ongewoon risico gaat". "Veel verzekeraars zouden er zich niet mee willen inlaten", luidt het. Het levendig houden van een mythe, iemand moet het doen.
(Bron)

Geen opmerkingen: