woensdag, juni 27, 2007

COC praat met Defensie over mishandelingen A12

AMSTERDAM - De belangenvereniging voor homoseksuelen, het COC, gaat in gesprek met Defensie naar aanleiding van de mishandeling van zes mannen door militairen op een parkeerplaats langs de A12. "Het heeft er alle schijn van dat het hier gaat om potenrammerij", aldus COC-voorzitter Frank van Dalen woensdag.
Op 10 en 11 juni mishandelden vijf militairen zes mannen op parkeerplaats 't Ginkelse Zand nabij Ede. Alle verdachten hebben volgens een woordvoerster van de Koninklijke Marechaussee een bekentenis afgelegd.
De militairen, in leeftijd variërend van 19 tot 22 jaar, zijn geschorst.
Van Dalen heeft het vermoeden dat er homofobie in het spel is. "De parkeerplaats is een bekende mannenontmoetingsplaats. Daarnaast heeft maar één man aangifte gedaan, en pas nadat de politie flyers had uitgedeeld. Dat is een bekend patroon."
Een afvaardiging van het ministerie van Defensie loopt zaterdag mee in de Parade van Roze Zaterdag in Bergen op Zoom. Van Dalen ontvangt de delegatie en zal daar naar eigen zeggen "zeker nog terugkomen op de mishandelingen".
"Ik zal ze zeggen dat deelname aan dit evenement goed is voor hun imago, nu ze met dit soort incidenten negatief in de media komen."
Het COC wil dat er meer beleid komt omtrent de mannenontmoetingsplaatsen, waar geregeld mannen die voor de buitenwereld hetero zijn seks hebben met homo's.
"Het lijkt wel of die parkeerplaatsen een vrijplaats zijn geworden voor homohaters om rottigheid uit te halen."
(Bron)

Geen opmerkingen: