zaterdag, juni 30, 2007

Islamitische site 'voorspelde' aanslagen Londen

LONDEN - Op een islamitische website lijkt een aanval op Londen te zijn voorspeld, slechts enkele uren voor vrijdag in de Britse hoofdstad twee bomauto's werden geparkeerd. Dat hebben Britse media zaterdag gemeld. De voertuigen explodeerden niet.
Op een van de meest gebruikte internetfora voor jihadisten (islamitische strijders) verscheen donderdagavond de boodschap: "Vandaag zeg ik: 'Verheug je, bij Allah, in Londen zullen bommen afgaan'. Het bericht in de chatroom El Hesbah werd geplaatst door ene Abu Osama al-Hazeen, die er vaker bijdrages levert.
Hij ageerde er ook tegen het ridderen van auteur Salman Rushdie. Dat feit, enkele weken geleden, is bij veel Britse moslims slecht gevallen omdat Rushdie in De Duivelsverzen de islamitische profeet Mohammed belachelijk zou maken.
Het forum is volgens de Noorse deskundige van islamistische websites, Peter Nesser, een belangrijk podium van militante groeperingen en hun sympathisanten. Een verband tussen de mededeling en de bomauto's is echter niet vast te stellen.
De Britse antiterreurpolitie hield volgens dagblad The Times al rekening met een aanslag op een grote club of bar. De Tiger Tiger-club, waar één van de ongeëxplodeerde auto's was geparkeerd, had vorige week van de politie een document gekregen waarin het werd gewaarschuwd voor bomauto's.
Dergelijke informatie ging als voorzorgsmaatregel ook naar tal van andere Britse discotheken en nachtclubs.
(Bron)

Geen opmerkingen: