woensdag, juni 27, 2007

'Jongens misbruiken kinderen in Utrechtse wijk'

AMSTERDAM - Tientallen jongens en meisjes worden in de Utrechtse wijk Overvecht al bijna een jaar lang stelselmatig mishandeld, geïntimideerd en aangerand door een groep iets oudere jongens. Dat schrijft De Telegraaf woensdag.
Gemeenteraadslid Bouchra Dibi (PvdA) deed onderzoek naar de misdragingen op de speelplek bij de Neckardreef in Overvecht.
Kinderen van 8, 9 en 10 jaar oud zouden de bosjes in worden getrokken om seksuele handelingen te verrichten bij jongens die een paar jaar ouder zijn. De betrokken kinderen zijn volgens de krant overwegend van Marokkaanse afkomst.
Het raadslid stelt in de krant dat de problemen niet worden aangepakt. "Dit is nu bijna een jaar aan de gang. Men praat en praat en praat. Ondertussen gebeurt er niets", zegt het raadslid.
Hulpverleners, politie en de gemeente weten volgens Dibi niet hoe ze de ouders moeten bereiken. Afkomst zou hier een rol in spelen. "Binnen de Marokkaanse gemeenschap zijn dit soort dingen heel erg taboe."
Burgemeester van Utrecht Annie Brouwer-Korf (PvdA) geeft tegenover de krant toe dat er sinds eind vorig jaar problemen zijn tussen kinderen. "Intimidatie, bedreigingen en vechtpartijen, en vanaf begin dit jaar krijgen we ook signalen over seksuele misdragingen. Een aangifte van seksueel vergrijp tussen kinderen ligt nu bij het Openbaar Ministerie", zegt de burgemeester in de krant.
Volgens Brouwer is het lastig om de misdragingen in kaart te brengen omdat concrete informatie over verdachten, slachtoffers en locaties ontbreekt.
Raadslid Dibi zegt dat dit vooral komt door terughoudendheid bij de opvoeders. "Ouders laten het achterste van hun tong niet zien omdat ze bang zijn voor de daders. Er is heel veel angst. Daarom doen ze ook niet altijd aangifte."
(Bron)

Geen opmerkingen: