woensdag, augustus 29, 2007

Berlijn wil terroristen bespioneren met e-mails

BERLIJN - In de strijd tegen het internationale terrorisme wil Berlijn verdachten met gemanipuleerde mails bespioneren. De vervalste elektronische post lijkt van officiƫle Duitse autoriteiten te komen.
De mails met spionagesoftware functioneren als Trojaans paard in de computer van de verdachte. Zij volgen diens internetgedrag.
Het plan van het ministerie van Binnenlandse Zaken blijkt uit een intern document, waarover Duitse media woensdag berichtten. Het ministerie zelf wilde geen commentaar geven.
In de notitie wordt benadrukt dat het verzenden van spionagemails onder valse naam slechts in bepaalde uitzonderingsgevallen zal gebeuren. Het ministerie hoopt hiermee tegemoet te komen aan kritiek van het ministerie van Justitie, dat het vertrouwen in overheidsinstanties in gevaar ziet komen. Ook Binnenlandse Zaken zelf erkent dat aan de praktijk grote risico's zijn verbonden.
Uit het document blijkt dat de benodigde software praktisch klaar is. De gemanipuleerde mails zouden ook in staat zijn de gangbare antivirusprogramma's en zogenoemde firewalls te overwinnen, die juist moeten beschermen tegen indringers.
(Bron)

Die software valt geheid in verkeerde handen en dan zijn de poppen weer aan het dansen.

Geen opmerkingen: