dinsdag, augustus 28, 2007

Geweldsexplosie in Den Bosch verrast politie

DEN BOSCH - De politie in Den Bosch is verrast door de massale vechtpartij die maandagavond om 23.50 uur uitbrak in de wijk De Hambaken. Twee groepen jongeren met Antilliaanse en Marokkaanse achtergrond gingen massaal met elkaar op de vuist.
Daarbij zijn ook schoten gelost, zei een woordvoerder van de politie dinsdag.
Een van de vechtersbazen, een 22-jarige man uit Den Bosch, raakte aan zijn hoofd gewond door een slag met een hamer en moest in het ziekenhuis worden behandeld. Hij is de enige verdachte die werd opgepakt, maar de politie is bezig met een uitgebreid getuigenverhoor in de buurt en sluit meer aanhoudingen niet uit.
De aanleiding voor het geweld is niet duidelijk. Volgens buurtbewoners worden in de wijk drugs gedeald en zijn er vaker opstootjes tussen rivaliserende jongeren.
Ooggetuigen vertelden de politie dat beide groepen het omstreeks 23.00 uur met elkaar aan de stok kregen. Pas bij de tweede geweldsuitbarsting tegen middernacht, waarbij ongeveer zestig personen waren betrokken, kreeg de politie meer meldingen binnen.
Toen agenten tegen middernacht in de wijk arriveerden, was de vechtpartij al voorbij en waren de betrokkenen verdwenen. Op straat lagen stokken, glaswerk en kogelhulzen.
Omwonenden hebben tegenover de politie verklaard dat iemand een aantal schoten in de lucht heeft gelost. De politie gaat er vanuit dat niemand door de kogels is geraakt.
Een buurtbewoonster zegt zeker drie schoten te hebben gehoord. Op de bewuste plek aan de Tamboerijn is niets meer te zien dat herinnert aan het geweld. De meeste buurtbewoners hebben weinig gemerkt van de ophef.
De politie weet nog niet of agenten dinsdagavond extra gaan surveilleren in De Hambaken die bekend staat als een probleemwijk. Het zou mogelijk tot een escalatie kunnen leiden. "Maar beide groepen hadden evengoed slaags kunnen raken in het centrum van de stad", aldus de woordvoerder.
De Partij voor de Vrijheid (PVV) heeft de ministers van Justitie en Binnenlandse Zaken inmiddels schriftelijk om opheldering gevraagd. Fractievoorzitter Geert Wilders en zijn partijgenoot Raymond de Roon willen dat de wet zo wordt aangepast dat het 'Marokkaanse en Antilliaanse tuig' hoge minimum gevangenisstraffen krijgt en waar mogelijk Nederland wordt uitgezet.
(Bron)

Wat betreft de laatste alinea: weg met geblondeerde bloedzuigers!

Geen opmerkingen: