dinsdag, augustus 28, 2007

Grasmaaien behoorlijk link

Het schijnt dat een grasmaaiende man menig vrouwen hart sneller doet kloppen. Maar er zit een donkere kant aan dit oermannelijke klusje. Nogal wat heren verwonden zichzelf bij het uitvoeren van de activiteit, waarschuwt Stichting Consument en Veiligheid.
Jaarlijks raken vierhonderd mensen gewond bij het kortwieken van het gazon. De verwondingen zijn in veel gevallen zo ernstig, dat een bezoekje aan de Eerste Hulp noodzakelijk is. Met name schouders, vingers, handen en armen moeten het vaak ontgelden.
Stoere heren die de risico's willen verkleinen, kunnen de elektrische of benzine aangedreven grasmaaier beter de deur uit doen. Juist deze machines zorgen voor de meeste verwondingen. Het gaat niet alleen mis doordat lichaamsdelen in aanraking komen met de scherpe messen. Ook opvliegende steentjes kunnen verwondingen veroorzaken.
(Bron)

Wat mijn hart altijd sneller doet kloppen, vooral van het niet in lachen uit willen barsten, is zo'n meneer op gezonde sandalen, die zijn gazon van 10 vierkante meter met een elektrische maaier aanpakt.
Ook leuk: de heren met een iets groter gazon die heel stoer rondjes rijden op een maaier die bedoeld is voor complete parken. Want het is best moeilijk om steeds een draai te maken op zo'n klein stukje gras.

Geen opmerkingen: