woensdag, augustus 29, 2007

Bloot en teenslippers storen collega's in de zomer

UTRECHT - In de zomermaanden ergeren zich heel wat werknemers aan teenslippers en zomerkleding, waardoor vetrollen en buiken van collega's zichtbaar worden.
Zo zegt 53 procent van het personeel blote bierbuiken echt niet meer te kunnen aanzien op de werkvloer. Bijna een kwart van de werknemers stoort zich aan teenslippers.
Dat blijkt uit diverse peilingen op de website van FNV Bondgenoten, waaraan tijdens de grote vakantie telkens gemiddeld 250 mensen deelnamen.
Volgens een woordvoerster van de vakbond is het geen representatief onderzoek, maar geeft het wel een indruk van wat er leeft op de werkvloer in de zomer.
Zo blijkt er volgens de FNV-bond van een vakantiegevoel vaak geen sprake onder de werkenden in de zomer. Bijna de helft van de werknemers vindt dat ze dubbel zo hard moeten werken omdat collega's vakantie vieren. Minder dan een kwart heeft wel tijd om achterstallige klussen weg te werken en 22 procent merkt geen verschil.
Voor een grote groep vakantievierders geldt volgens Bondgenoten dat ze hun collega's niet erg missen. Bijna acht op de tien sturen geen ansichtkaartje naar het werk.
Ruim vier op de tien stelt: "Nee, even geen werk en ook geen collega's" en bijna 40 procent zegt naar helemaal niemand een kaartje te sturen. Slechts 21 procent stuurt "natuurlijk" een vakantiekaartje.
De vakantieplanning lijkt overigens voor weinig spanningen te zorgen. Bij 27 procent is het wel elk jaar een gedoe. Maar 37 procent stelt er onderling wel uit te komen, bij 6 procent bepaalt de baas het vakantierooster en in ruim een op de tien gevallen gaan mensen met schoolgaande kinderen voor. Daarnaast gaat 14 procent liever in het laagseizoen weg.
(Bron)

1 opmerking:

Unknown zei

Ik heb een hulpje met een giga whale tail. Dan weet je ook niet waar je kijken moet.