woensdag, augustus 29, 2007

'Wijziging Wikipedia-lemma Mabel via Huis ten Bosch'

DEN HAAG - De Rijksvoorlichtingsdienst onderzoekt wat er gebeurd is met de Engelstalige informatie over prinses Mabel in de internetencyclopedie Wikipedia. Dat heeft een woordvoerder woensdag gezegd in reactie op een artikel daarover in de NRC.
Via een internetverbinding van Huis ten Bosch, waar de koningin woont, zou bepaalde informatie verwijderd zijn. Dat zou blijken uit gegevens van de Wikiscanner, die de computers waarmee wijzigingen in Wikipedia zijn aangebracht, identificeert.
Het gaat om de vermelding dat de prinses voorafgaand aan haar huwelijk met prins Friso 'incomplete and false information' (onvolledige en onjuiste informatie) verstrekte over haar verleden. Wisse Smit zou voor haar relatie met prins Friso vriendschap hebben gehad met de in 1991 geliquideerde drugsbaron Klaas Bruinsma.
Dat 'and false' werd verwijderd, aldus de NRC. Inmiddels zijn deze woorden weer terug en ook de Nederlandse versie maakt gewag van 'naar de mening van premier Balkenende 'onvolledige en onjuiste' informatie'.
(Bron)

Geen opmerkingen: