maandag, augustus 27, 2007

Vingerlengte voorspelt schoolresultaten

De lengte van je wijs- en ringvinger voorspelt of je beter scoort op een lees- of op een rekentest. Dit blijkt uit een studie die verschijnt in het British Journal of Psychology.
De relatieve lengte van je vingers ten opzichte van elkaar wordt bepaald in je baarmoeder. Daar wordt je blootgesteld aan een hoeveelheid hormonen. Meer vrouwelijke hormonen (oestrogeen) zorgen een korte ringvinger, meer mannelijke hormonen (testosteron) zorgen voor een lange ringvinger. Diezelfde hormonen zorgen ook dat je aanleg hebt voor bepaalde vaardigheden.
Met meer oestrogeen ben je beter in talen, testosteron zorgt voor goede prestaties op taken die te maken hebben met ruimtelijk inzicht en rekenen. Zo ontdekten wetenschappers dat de schoolprestaties van kinderen van zeven jaar oud af te lezen zijn aan hun vingers. Kinderen met een relatieve korte ringvinger zijn dus beter in talen, die met een relatieve lange ringvinger blinken uit op rekentests.
(Bron)

2 opmerkingen:

Anoniem zei

was het jaren geleden dat homoseksualiteit ook met vingers opgemeten kon worden?

Hippo zei

Vast wel ;-)

Ik kan uitstekend lezen, prima rekenen, en ik heb een heel slecht ruimtelijk inzicht. Ring- en wijsvinger vrijwel even lang.
Sja.