vrijdag, augustus 31, 2007

Politie Groningen controleert 'gepimpte' auto's

GRONINGEN - De regiopolitie Groningen gaat strenger controleren op 'gepimpte' auto's. Deze auto's, vaak voorzien van sportieve uitlaten, grote spoilers en ramen met getint glas, veroorzaken soms grote overlast, aldus de politie vrijdag.
De controles zullen in eerste instantie gehouden worden in de omgeving van Winschoten, Veendam, Stadskanaal en Hoogezand.
Aanleiding voor de aangescherpte controles vormt een politieonderzoek naar het veiligheidsgevoel van Groningers. Hieruit bleek dat de gepimpte auto's veel overlast veroorzaken.
Vooral de muziekinstallaties in de auto's, de grote uitlaten en luidruchtig rijgedrag zijn mensen een doorn in het oog. Uit het onderzoek bleek verder dat agressief verkeersgedrag, dat doorgaans geassocieerd wordt met dit soort auto's, mensen een onveilig gevoel kan bezorgen.
Tijdens de controles zal worden gelet op onder meer de verlichting, scherp uitstekende delen, de geluidsproductie en gladde banden. Bij een overtreding komt er een bekeuring en wordt eventueel het kentekenbewijs ingenomen.
De eigenaar van de auto heeft dan vier weken de tijd om de auto technisch in orde te maken, aldus de politie. Volgens de politie zijn de bestuurders van opgeleukte auto's over het algemeen jongeren tussen de 18 en 24 jaar met een beperkte rijervaring.
Omdat ze soms hun eigen vaardigheden overschatten, brengt dat gevaarlijke situaties met zich mee.
(Bron)

Geen opmerkingen: