vrijdag, augustus 31, 2007

Huisjesmelkster moet verhuur grotendeels staken

UTRECHT - De bestuursrechter in Utrecht heeft vrijdag bepaald dat de Utrechtse huisjesmelkster mevrouw Chang de illegale verhuur van twintig van haar panden moet staken.
De ruim honderd getroffen studenten hoeven zich echter voorlopig geen zorgen te maken. De gemeente moet van de rechter rekening houden met de belangen van de huurders en kan dus niet meteen gaan handhaven.
Chang werd eerder dit jaar door een aantal jongerenorganisatie uitgeroepen tot huisjesmelker van het jaar. De gemeente Utrecht onderzocht vervolgens de 38 panden die in haar bezit zijn.
Chang bleek voor twintig panden waarin zij studentenkamers verhuurt geen omzetvergunning te hebben aangevraagd.
De gemeente wilde dat Chang onmiddellijk ophield met verhuren van kamers in die panden. Chang stapte naar de rechter.
De gemeente Utrecht zei op de rechtszitting dat zij bij een gunstige uitspraak onmiddellijk zou gaan handhaven, waardoor de studenten dus direct op straat zouden komen te staan.
Zo ver komt het echter niet, want de gemeente heeft volgens de rechter onvoldoende rekening gehouden met de belangen van de huurders. De gemeente moet binnen zes weken een nieuwe ontruimingstermijn bepalen.
Chang kan er nog voor kiezen om ongeveer 300.000 euro te betalen voor de benodigde vergunningen. Doet ze dit op tijd, dan kunnen de studenten in hun kamers blijven.
(Bron)

Geen opmerkingen: