maandag, augustus 27, 2007

'Zorg gehandicapten balanceert op grens'

AMSTERDAM - De kwaliteit van de zorg voor gehandicapten balanceert op de grens. Dat schrijft de voorzitter van de raad van bestuur van Cordaan, een zorginstelling voor onder anderen mensen met een verstandelijke beperking, maandag in een brief in de Volkskrant.
Volgens Eelco Damen is het moeilijk aan gediplomeerd personeel te komen. "Met kunst- en vliegwerk lukt het nauwelijks de dienstroosters rond te krijgen." Een van de gevolgen is volgens hem dat er ongediplomeerde werknemers worden ingezet.
"Het is de taak van het management om de kwaliteit van de dienstverlening te bewaken. Maar nu blijft het balanceren op de grens. Dat die grens wel eens wordt overschreden is niet verbazingwekkend."
De vakbond NU'91 luidde eerder de noodklok over de kwaliteit van de zorg. De bond verwijt werkgevers gediplomeerde werknemers geen fulltime banen aan te bieden, maar parttime banen van twaalf tot zestien uur per week. Mede daardoor kiezen volgens NU'91 veel gediplomeerden een andere baan.
De vakbond reageerde op onder meer de mishandeling van een 19-jarige bewoonster van zorginstelling 's Heeren Loo in Ermelo. Die werd het slachtoffer van een autistische medebewoner. Uit onderzoek bleek dat het een chaos was op de desbetreffende afdeling en dat de begeleiding vaak onvoldoende gekwalificeerd was.
De Inspectie voor de Gezondheidszorg werkt aan een onderzoek naar de kwaliteit van de gehandicaptenzorg. Ze hoopt haar bevindingen laat in het najaar aan staatssecretaris Jet Bussemaker te presenteren.
(Bron)

Sja. (Kijk bij: 7/16/2003 10:37:00 AM)

Geen opmerkingen: