vrijdag, juli 15, 2005

'AOW bijna op aan computerspel'

AMSTERDAM - Het heet de algemene ouderdomswet, de AOW. Deze week kreeg de Leeuwarder Lennard Akkerman zijn eerste AOW-uitkering, om precies te zijn 834,78 euro, schrijft de Leeuwarder Courant. Dat Lennard met het geld een spel voor zijn Playstation wilde kopen, geeft al aan dat er een fout werd gemaakt. Lennard is pas tien jaar oud.
De geldsom werd op zijn rekening gestort door de Sociale Verzekeringsbank, waar door een computerfout de rekeningnummers van vijfduizend klanten werden verwisseld. De fout werd snel opgemerkt en hersteld, waardoor de klanten hun uitkering een dag later ontvingen.
Voor de onfortuinlijke Lennard blijft het sparen voor zijn computerspel: het geld is inmiddels teruggehaald en alsnog op de juiste rekening gestort.
Vrijdag werd bekend dat de website De Digitale Revolutie het "zo zielig vond voor Lennard dat hij 'zijn' AOW-uitkering niet kon uitgeven aan een computerspelletje" dat zij besloten hebben hem het populaire Playstation 2 spel 'World Rally Championship 4' op te sturen. De jonge gamefanaat was blij verrast en kon niet wachten om te gaan racen.
(Bron)

Geen opmerkingen: