vrijdag, juli 15, 2005

Roep om nationale discussie over excessen natuurseks

APELDOORN - Over seks in de natuur moet een nationale discussie komen. Dat vindt Recreatiegemeenschap Veluwe (RGV), beheerder van vijftien recreatiegebieden in Gelderland. Aanleiding voor de discussie was een orgie maandag op het strand bij de recreatieplas in Bussloo, zo liet het bedrijf vrijdag weten.
Volgens E. Droogh, directeur van RGV, heerst er een juridisch schemergebied wat betreft dergelijke incidenten. "De zaak wordt vaak afgewenteld op de eigenaar of beheerder van een buitenterrein, maar toezichthouders hebben te weinig armslag om op te treden." Bij de orgie in Bussloo waren ongeveer twintig mensen betrokken. De politie deelde processen-verbaal uit.
RGV is beheerder en eigenaar van vijftien recreatieterreinen. "Het is iets dat op een aantal natuurterreinen plaatsvindt. Preventie is lastig en kan alleen door het afsluiten van terreinen. Bovendien mogen onze toezichthouders alleen optreden als daar een rechtsgrond voor is. Dat betekent eigenlijk dat overtreders op heterdaad moeten worden betrapt."
Droogh vindt dat aan het probleem handen en voeten gegeven moet worden met duidelijke sancties en richtlijnen. "Buitenseks vindt steeds openlijker plaats in buitengebieden en langs snelwegen. In feite is in Nederland een onbeheersbare situatie ontstaan."
(Bron)

Geen opmerkingen: