woensdag, juli 13, 2005

OM legt Bouaouzan zware mishandeling ten laste

ROTTERDAM - Het Openbaar Ministerie legt Sparta-voetballer Rachid Bouaouzan zware mishandeling ten laste. Door die tenlastelegging hangt hem een gevangenisstraf van maximaal acht jaar boven het hoofd.
De 21-jarige speler wordt vervolgd omdat hij met een zware overtreding tijdens de wedstrijd Sparta - Go Ahead Eagles op 17 december 2004 Niels Kokmeijer ernstig verwondde.
Volgens het OM had Bouaouzan de opzet zijn concurrent zwaar lichamelijk letsel toe te brengen. Daarom is niet gekozen voor het ten laste leggen van mishandeling met zwaar lichamelijk letsel of zwaar letsel door schuld. Het Rotterdamse OM meent dat voor díe overtredingen normaal gesproken het tuchtrecht van de KNVB voldoende is. In deze zaak is het ministerie echter van mening dat er een grens is overschreden.
Advocaat B. Dekker van Kokmeijer verwacht niet dat de officier van justitie een hoge gevangenisstraf gaat eisen. "Het klinkt spannend, de maximale straf acht jaar, maar er zit heel veel tussen nul en acht jaar. Ik ben benieuwd naar de eis. Ik heb nu geen mening over de tenlastelegging. Ik denk ook niet dat het het doel van Niels is om een zo hoog mogelijke gevangenisstraf voor Bouaouzan te krijgen."
De zaak dient op 27 juli.
(Bron)

Geen opmerkingen: