zaterdag, juli 16, 2005

Vermiste matroos kreeg elektrische schok

BARENDRECHT - Op de Oude Maas bij Barendrecht hebben politie en hulpdiensten vrijdag opnieuw tevergeefs gezocht naar een 17-jarige matroos van een binnenvaartschip die donderdag overboord sloeg. De waterpolitie maakte vrijdagavond bekend de zoekactie te staken, omdat het gebied waar het slachtoffer zich kan bevinden door de sterke stroming te groot is.
Bij de zoekactie vrijdag werden onder meer een speedboot en een patrouillevaartuig ingezet. De uit Werkendam afkomstige matroos viel donderdagmiddag ter hoogte van de Koedootshaven bij Barendrecht in het water. Het KLPD, de brandweer en de reddingsbrigade van Dordrecht begonnen direct met een grootscheepse zoektocht.
Uit getuigenverklaringen blijkt volgens de woordvoerster van het KLPD dat de matroos waarschijnlijk een zware stroomstoot heeft gekregen waardoor de man overboord sloeg.
Hoewel specifieke zoekacties naar het lichaam zijn gestaakt, kijkt de waterpolitie bij algemene surveillances wel uit naar het slachtoffer. Ook heeft de waterpolitie een signalement van de matroos verspreid onder de omliggende politieregio's, Rijkswaterstaat en de brandweer.
(Bron)

Geen opmerkingen: