donderdag, juli 14, 2005

Deel buitenwijk Leeds ontruimd

LONDEN - In de wijk Beeston van de Engelse stad Leeds heeft de politie donderdag een "groot aantal" woningen, een moskee en een school ontruimd. Een woordvoerster van de politie in West-Yorkshire meldde dat een groter gebied rond een verdacht huis in de straat Lodge Lane moest worden ontruimd. Bewoners van het gebied worden met bussen naar andere plekken vervoerd. Hen is verteld kleren voor drie dagen mee te nemen.
De politie deed eerder deze week al invallen in verscheidene huizen in Leeds in verband met de aanslagen in Londen van vorige week. Daarbij is een persoon opgepakt en naar zeggen van de politie 'gevaarlijk materiaal' in beslag genomen.
Een of meerdere van de plegers van de zelfmoordaanslagen waren afkomstig uit Beeston. Volgens de Britse media was de politie donderdag bezig het huis te doorzoeken waar de vierde dader tot enige tijd geleden zou hebben gewoond. Media meldden donderdag dat de vierde man een Brit van Jamaicaanse komaf is met de naam Lindsey Germaine.
Woensdag doorzocht de politie huizen in Aylesbury, een plaats ten noorden van Londen en niet ver van Luton. De vierde dader zou daar hebben gewoond nadat hij uit Leeds was weggetrokken. De operatie in Aylesbury zou volgens de media donderdag nog steeds voortduren.
Overigens heeft De Londense politie Scotland Yard donderdag bevestigd dat het ging om zelfmoordaanslagen. "Zij stapten in de metro of de bus en hadden zich er al blijkbaar mee verzoend dat zij gedood zouden worden", aldus politiechef Ian Blair.
(Bron)

Geen opmerkingen: