vrijdag, juli 15, 2005

Man schiet postbode neer om levenslang te krijgen

AMSTERDAM - 'Een aardige man' vond postbode Earl Lazenby de bewoner van een oud huis met overwoekerde tuin en een sticker van de vereniging van wapenbezitters op zijn deur. De Amerikaanse man, William Crutchfield, groette Lazenby altijd en maakte wel eens een praatje met hem als ze elkaar in een winkel tegenkwamen. Maar twee weken geleden kwam Crutchfield Lazenby op de stoep tegemoet met een pistool in zijn hand.
Na zijn brieven in ontvangst te hebben genomen joeg hij de postbode, van de U.S. Postal Service, zeven kogels in het lijf. Lazenby overleefde de aanval, maar zal nooit meer voedsel kunnen verteren of insuline aanmaken.
Crutchfield, een 60-jarige elektricien, bleek door het gebruik van dure medicijnen zwaar in de schulden te zitten en vreesde uit zijn huis te worden gezet. Liever dan op straat terecht te komen wilde hij de gevangenis in. Om voor de rest van zijn leven verzekerd te zijn van onderdak en drie maaltijden per dag bedacht hij een misdaad waarvoor hij levenslang dacht te zullen krijgen: het doden van een ambtenaar in functie.
Lazenby's vrouw zei dat in Crutchfields huis survival-spullen waren gevonden en dat de man kennelijk was geïnspireerd door Eric Rudolph, een survival-specialist die onlangs levenslang achter de tralies verdween voor een bomaanslag tijdens de Olympische Spelen in Atlanta. "Hij zag dat Rudolph goed verzorgd werd na een federaal misdrijf te hebben begaan en bedacht dat hij dat dan ook maar moest doen." In plaats van de postbode neer te schieten had hij ook met een ongeladen pistool een bank binnen kunnen lopen om geld te eisen, zei zij. "Dan heb je je federale misdrijf en raakt er niemand gewond.
(Bron)

Geen opmerkingen: