dinsdag, oktober 14, 2008

Actuele reisinformatie in nieuwe bussen

UTRECHT - Op hete kolen in de bus zitten omdat je niet zeker weet of je de aansluiting met je trein gaat halen. Dat is vanaf half december verleden tijd in de bussen van Connexxion in de provincie Utrecht.
In nieuwe bussen is actuele reisinformatie over aansluitende bussen en treinen te zien op een beeldscherm.
De bussen hebben allemaal een boordcomputer. Via een UMTS-verbinding geeft de NS actuele reisinformatie door, legt een woordvoerder van Connexxion uit. "De verwachte aankomsttijd van de bus wordt vermeld, maar ook de vertrektijden van de treinen.
De reiziger weet dan of hij moet rennen om zijn trein te halen of dat hij op zijn gemak naar het perron kan lopen", aldus de zegsman.
De tweehonderd nieuwe bussen zijn volgens het vervoersbedrijf ook extra gebruiksvriendelijk voor bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. "Bovendien zijn ze allemaal voorzien van airco en is er meer beenruimte door een andere stoelindeling", aldus de woordvoerder.
De nieuwe bussen van Connexxion zijn vanaf deze maand te zien in het straatbeeld.
(Bron)

Hm, ik miste vandaag mijn verbinding omdat de buschauffeur - die al laat was - halverwege de rit een tijdje bleef kijken naar die dame die kennelijk net onder de douche vandaan kwam en zich stond af te drogen voor het raam (er zat wel een luxaflexachtig iets voor, maar de dame was toch erg zichtbaar - misschien wilde ze dat ook wel).

Geen opmerkingen: