donderdag, oktober 16, 2008

CWI sluit dertig vestigingen

DEN HAAG - Het Centrum voor Werk en Inkomen (CWI) sluit uiterlijk eind 2010 dertig van de 127 vestigingen. De sluiting heeft te maken met bezuinigingen die het kabinet het CWI heeft opgelegd.
De maatregel zal geen gevolgen hebben voor de dienstverlening aan werkzoekenden en werkgevers, aldus het CWI. "Wel zal de reistijd voor een aantal bezoekers langer worden", liet de organisatie donderdag weten.
Het CWI en uitkeringsinstantie UWV gaan per 1 januari fuseren. Het kabinet had beide instanties opdracht gegeven om na de fusie 127 miljoen euro te bezuinigen. Vanaf 2012 wordt de nieuwe organisatie met dat bedrag gekort.
De raden van bestuur van CWI en UWV gaan een deel van deze bezuiniging realiseren door dertig vestigingen te sluiten. Daarmee wordt 10 miljoen euro bespaard. Ook gaan alle zes districtskantoren dicht, wat nog eens 2 miljoen euro oplevert.
In Den Haag gaan twee van de zes CWI-kantoren dicht, in Rotterdam een van de zes, in Utrecht een van de drie, in Groningen een van de twee en in Arnhem een van de twee vestigingen.
Amsterdam behoudt zijn vijf vestigingen. Verder gaan kantoren in veel kleinere gemeenten dicht, verspreid over het hele land. De sluiting heeft geen gevolgen voor de werkgelegenheid bij het CWI. Medewerkers van kantoren die dichtgaan, worden overgeplaatst.
Bij de keuze van te sluiten vestigingen is onder meer gelet op het huidige en verwachte aantal werkzoekenden en een maximale reistijd van 1,5 uur voor cliƫnten.
(Bron)

Geen opmerkingen: